Umut Kervanı Vakfı deprem bölgesine gitmek için sınırı geçti

Geçtiğimiz pazar günü Irak Kürdistan’ında meydana gelen 7,3 büyüklüğündeki depremde oluşan yaraları sarmak için Umut Kervanı Vakfından oluşan bir heyet, Habur Sınır Kapısı'nı geçerek deprem bölgesine gitti.

Umut Kervanı Vakfı deprem bölgesine gitmek için sınırı geçti

Geçtiğimiz pazar günü Irak Kürdistan’ında meydana gelen 7,3 büyüklüğündeki depremde oluşan yaraları sarmak için Umut Kervanı Vakfından bir heyet, Habur Sınır Kapısı'nı geçerek, deprem bölgesine hareket etti.

Deprem bölgesinde incelemelerde bulunmak ve halkın yaralarını sarmak için yola çıktıklarını belirten Umut Kervanı Vakfı Başkan Yardımcısı Cemal Çınar, "Habur Sınır Kapısı'ndayız. Heyetimizle birlikte deprem bölgesinde inceleme yapıp, halkımızın bugüne kadar bize teslim ettiği emanetleri götürmeye ve oradaki kardeşlerimizin yaralarını sarmaya gidiyoruz. İnşallah bu bela ve musibetlerden sonra ümmetin birlik, beraberlik ve kardeşliği temin edilmeye çalışılır." dedi.

"Halkımızı yardım yapmaya davet ediyoruz"

Depremzedelerin yarasının sarılması için yardım yapılması çağrısında bulunan Çınar, şunları söyledi: "Biz olayları yerinde tespit edeceğiz. İnşallah, duyarlı olan halkımızın bu gibi afetzedelere karşı bu duyarlılıklarından istifade ederiz. Deprem bölgesine giderken tekrar tekrar basın yoluyla bu konuyu dillendirmeye çalışacağız. Buradan İslami medyaya ve tüm basın mensuplarına sesleniyoruz. Kulakları, gözleri bizde olsun. İnşallah elde ettiğimiz bilgileri basınla paylaşmaya çalışacağız. Gelen yardımları heyetimizle birlikte giderek, onlara teslim edeceğiz. Allah’ın izniyle hem Irak hem İran’daki mağdur olan depremzedelerin yardımına Umut Kervanı Vakfı olarak, umut olmaya gidiyoruz. Başlangıcını İstanbul’da yapmış olduğumuz ve ülke genelinde açacağımız bu kampanya kapsamında halkımızı yardım yapmaya davet ediyoruz. Basın mensuplarının üzerinde durmaları ve İslami şahsiyetler, kanaat önderleri ile âlimlerimizin de ümmetin ittifakı için bu yaraların üzerinde durmalarıyla güzel bir birliktelik oluşabilir."

Öte yandan, İHO EBRAR ve Avrupa Yetim-Der, deprem bölgesindeki halkın yaralarını sarmak için heyete eşlik ettiler. (İLKHA)

Paylaş: