“Hemen Önlem Alınmalı”

Yaşanan can kaybı sonrası başıboş sokak köpeklerinin verdiği zararların önüne geçilmesi olası bir köpek saldırısının önüne geçilmiş olacaktır.

“Hemen Önlem Alınmalı”

HÜDA PAR Elazığ İl Başkanı Yasin Kavaklı yaşanan saldırı sonrası yaptığı yazılı açıklamasında şu ifadeler yer aldı. Kavaklı “İlimizdeki başıboş köpeklerin verdiği zararlar her geçen gün artıyor.  Saldırgan hayvanların tehditleri ciddi önlemler gerektirecek boyutlara vardı. Başıboş hayvanların saldırıları sonucu meydana gelen ağır vakıaların ardından son yaşanan can kaybı dikkatlerin bu yöne çevrilmesi gerektiğini bir kez daha ortaya koydu. Su almaya giderken evinin önünde sürü halindeki köpeklerin saldırısına uğrayan yaşlı kadın Çiçek Boztaş hayatını kaybetti” dedi.

Açıklamaya devam eden Kavaklı “Yaratılan her canlı dünyanın dengesini sağlamak için var edilmiş ve durumuna göre muameleye tabi tutulması bir zorunluluktur. Eşref-i mahlûkat olan insanın zarar görmemesi adına saldırgan unsurların kontrol altında tutulması yine biz insanların sorumluluğundadır. Bu nedenle başıboş hayvanlar için doğasına uygun ortamlar oluşturulmalı, barınaklarında barındırılarak, insanlara zarar vermeleri önlenmelidir. Özellikte saldırgan özelliği olan köpekler, yaşam merkezlerinde başıboş bırakılmamalıdır” ifadelerini kullandı.

Başıboş köpeklerin saldırısı sonucu yaşanan can kaybı halkımızı tedirgini belirten Kavaklı “Belediye, bir an öce başıboş hayvanlara aktif müdahale ekibi oluşturarak saldırganlaşan köpekleri hayvan barınağında toplamalıdır. Son acı olayda hayatını kaybeden Merhume Çiçek Boztaş'a Allah'tan rahmet diliyor, ailesinin ve yakınlarının acısını kendi acımız gibi hissediyor, sabır niyaz ediyoruz” dedi.

Paylaş: