15 Temmuz'un sembolü Şerife Boz'dan Elazığ Belediyesine ziyaret

15 Temmuz darbe girişiminde kamyonla insanları taşıyan ve bu görüntüsüyle simgeleşen Şerife Boz ile darbe gecesinde yaralanan Üzeyir Civan, Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz’ı ziyaret etti.

15 Temmuz'un sembolü Şerife Boz'dan Elazığ Belediyesine ziyaret

Elazığ Belediyesi, Fırat Üniversitesi ve Şehit Eyüp Oğuz Anadolu Lisesi’nin katkılarıyla düzenlenecek ‘Bir Gece Bin Kahraman’ konulu programa konuşmacı olarak katılmak üzere Elazığ’a gelen Şerife Boz ve Üzeyir Civan program öncesi Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz’ı ziyaret ettiler.

15 Temmuz’da milletin cihat ruhuyla sokağa çıktığını ifade eden Üzeyir Civan, ziyarette yaptığı açıklamada, "Gazilik şerefine eriştim. Zerre kadar üzüntü duymuyorum. Bugün olsa yine çıkarım. Allah birlik ve beraberliğimizi bozmasın. Su uyur düşman uyumaz. Bu bilinçle her zaman uyanık olacağız." dedi.

15 Temmuz’da kamyonla köprüye insanları taşıyan ve bu görüntüsüyle Şerife Boz ise "15 Temmuzların bir daha yaşanmaması için 16 Nisan’da vatanımıza sahip çıkacağız. İnanıyorum ki her ‘evet’ bir duadır. İstiklal ve istikbal için 16 Nisan’da ‘evet’ diyeceğiz." diye belirtti.

O gece yaşadıklarını anlatan Boz, "Çok karanlık bir geceydi. Çocuklarımı, torunlarımı aldım, komşular da bize katıldı. Kamyonetimize binerek köprüye gittik. Eğer oraya gitmemiş olsaydım, vatanıma hainlik etmiş olurdum." diye konuştu.

15 Temmuz’un kahramanlarını ağırlamaktan büyük mutluluk duyduğunu ifade eden Yanılmaz ise, "15 Temmuz’da Türkiye vatanı, milleti, bayrağını koruma noktasında 80 milyon olarak bütünleşti. Bu inanç birliğidir." dedi.

Yanılmaz, "Türkiye o hain kalkışmayı iradesiyle, inancıyla bertaraf etti. Ancak vatan hainlerinin Türkiye üzerindeki emelleri bitmiş değil.  Ülkemizi siyasal olarak birbirine düşürmek istediler, olmadı. Türkiye’yi ekonomik olarak darboğaza sürüklemeye çalıştılar, olmadı. Farklı yöntemlerle Türkiye’yi sıkıştırmaya çalışıyorlar. 16 Nisan’daki referandumla Almanya’nın, Hollanda’nın, Avusturya’nın ne alakası var. Yedi düvel bir araya gelmiş, referanduma yönelik ‘hayır’ kampanyası başlatmışlar. Ancak 16 Nisan’da halkımızın duyarlılığı sandıklara yansıyacak ve 1980 askeri darbesinin ruhunu yansıtan anayasayı değiştireceğiz. Artık Türkiye’de darbe dönemi bitmiştir." şeklinde konuştu. (İLKHA)

 



 

Paylaş: