Engelliler sertifikalarını aldılar

Türkiye Engelliler Konfederasyonu ve Altınokta Körler Derneği tarafından engellilere iş imkânı sağlamak amacıyla gerçekleştirilen çağrı operatörlüğü kurusunu tamamlayan engelliler sertifikalarını aldılar.

Engelliler sertifikalarını aldılar

Türkiye Engelliler Konfederasyonunun yürüttüğü, İŞKUR tarafından çağrı operatörlüğü eğitimlerinin verildiği Engelleri Konuşarak Aşalım Çağrı Merkezi Projesinde 112 saatlik eğitimlerini tamamlayan 19 engelli bireye sertifikaları verildi.

Altı Nokta Körler Derneği Elazığ Şubesinde gerçekleştirilen programa Vali Murat Zorluoğlu, Eşi Sevcan Zorluoğlu, İŞKUR İl Müdürü Abdullah Balcı,  Altı Nokta Körler Derneği Elazığ Şube Başkanı Refik Temiz ile sertifika almaya hak kazanan engelliler katıldı.

Programda bir değerlendirmede bulunan Altı Nokta Körler Derneği Elazığ Şube Başkanı Refik Temiz, Vali Murat Zorluoğlu’nun ziyaretinden ve desteklerinden dolayı teşekkür ederek, İŞKUR tarafından eğitimleri verilen AB destekli çağrı merkezi elemanı yetiştirme kursunu gerçekleştirdiklerini ve 19 engellinin eğitimlerini tamamladıklarını söyledi. Temiz, kursun istihdam desteği öngördüğünü, bu sebeple engellilerin istihdamı konusunda bütün yetkililerden katkı beklediklerini söyledi.

Vali Zorluoğlu, Altı Nokta Körler Derneği'nin bir AB Projesini yapıp gerçekleştirmesinin çok kıymetli olduğunu söyledi.

Projeyi başlatıp başarıyla neticelendirmelerinden dolayı dernek yönetimini tebrik eden Zorluoğlu, "Yürütülen proje kapsamında İŞKUR tarafından 19 engelli bireye 112 saat çağrı merkezi operatörlüğü eğitimi verildi.  Bundan sonraki amacımız 19 kardeşimize iş imkânı sağlamak olacaktır. İl Valisi olarak ben de bu hususu yakından takip edeceğim. İlimizde engellilere yönelik çok önemli işler yapıldı, hükümetimiz de çok önemli çalışmalar gerçekleştirdi ve gerçekleştirmeye devam ediyor. Şüphesiz daha atılacak çok adım var, yapılacak yeni düzenlemelerle hayatın engelliler için daha kolay hale getirileceğine inanıyorum." dedi.

Kamu binalarının engelliler için erişilebilir olmasına çok önem verdiğini vurgulayan Zorluoğlu, "Oluşturduğumuz komisyon vasıtasıyla ilimizdeki bütün kamu binalarını incelettik, bu binalardaki eksiklerin bir kısmını giderdik ve kalanların da eksiklerini gidereceğiz. Sadece kamu binalarının değil bütün özel işyerlerinin de, engelliler için erişilebilir hale getirilmesi gerekmektedir. Toplumumuzda önemli oranda bir engelli bulunmaktadır, hedefimiz Elazığ’ı bütün kamu ve özel mekânlarla birlikte engelliler için daha ulaşılabilir hale getirmektir." diye belirtti.

Programda daha sonra engellilere sertifikaları verildi. Engelli bireyler sertifikalarını Vali Murat Zorluoğlu ve eşi Sevcan Zorluoğlu’nun elinden aldılar. (İLKHA)



 

Paylaş: