Yaz Kur’an kursları başladı camiler cıvıl cıvıl

2017 yaz Kur’an kursları Elazığ’da çocukların yoğun ilgisiyle başladı.

Yaz Kur’an kursları başladı camiler cıvıl cıvıl

2017 yaz Kur’an kursları “Kuran Ayında Kuranla Buluşalım” temasıyla başladı. Elazığ’da çocuklar Kur’an kurslarına kayıt yaptırmak için camilere akın etti.

Elazığ Müftüsü Yusuf Sarıkaya da Mevlana Camiinde “Kur’an ayında Kur’an'la buluşalım” temasıyla düzenlenen yaz Kur’an kursu açılışına katıldı. Kur’an kursuna kayıt yaptıran öğrencilere başarılar dileyen Sarıkaya velilere, çocuklarını okullara gönderdikleri gibi camilere de gönderilmesi çağrısında bulundu.

Sarıkaya, “2016-2017 Eğitim-Öğretim yılının yaz Kur’an kursları başlangıcını yapıyoruz. Bugünden itibaren bütün Elazığ, ilçeleri ve köylerinde tüm öğrencilerimiz, yaz kurslarına başlayarak 9 haftalık süreçte 3 kur halinde inşallah güzel dini bilgileri, Kur’an ve elifbayı tamamlayacaklar. Bütün velilerden isteğim, şu çocuklarını lütfen okula nasıl gönderiyorlarsa aynı titizlikle camilere de göndersinler. Bu çocuklar büyüdükleri zaman ben din eğitimi almadım demesin. Öte taraftan bütün çocuklarımıza başarılar diliyorum.” dedi.

Camiye gelen çocuklar için sosyal faaliyetler de düzenleyeceklerini belirten Sarıkaya, “ Çocuklarımıza yönelik etkinlikler de yaptırılacaktır. Gezi, piknik… buna benzer etkinlikler de olacak. Herkese başarılar diliyorum. ‘Kur’an ayında Kur’anla buluşalım’ sloganıyla kurslarımızın açılışını yapmış oluyoruz. Hayırlı olsun, güzel olsun, bereketli olsun.” ifadelerini kullandı.

Çocukların okuduğu Kur’an’ı dinleyen Sarıkaya, daha sonra küçük öğrencilere elifba dersi verdi.

Paylaş: