Elektrik ve akaryakıttaki zamlar motosiklet satışlarını durma noktasına getirdi

Son zamanların en çok konuşulan konularından biri olan elektrik ve akaryakıt zamları birçok esnafı iş yapamaz hale getirdi. Zamlardan nasibini alan motosiklet satıcıları da iş yapamamaktan şikâyetçi.

Elektrik ve akaryakıttaki zamlar motosiklet satışlarını durma noktasına getirdi

Elektrik ve akaryakıta yapılan zamların ardından motosiklet satışlarının durma noktası geldiğini belirten sektör temsilcileri, İLKHA muhabirine, işlerinin büyük oranda düştüğünü söyledi.


Ekonomik sıkıntılarla birlikte halkın alım gücünün düştüğünü, hem vatandaşların hem de esnafın motosiklet alamaz hale geldiğini vurgulayan sektör temsilcileri, motosiklete eski rağbetin kalmadığını ifade etti.

Motosiklet satıcısı Cüneyt Oğurlu, yaptığı açıklamada, elektrik ve akaryakıt zamlarından sonra motosiklet satışlarının durma noktası geldiğini belirtti.

Elektrik ve akaryakıttaki zamlar motosiklet satışlarını durma noktasına getirdi
Cüneyt Oğurlu

Özellikle elektrikli motosiklet satışlarının bayağı düştüğüne işaret eden Oğurlu, “Daha önce satışlarımız az da olsa normaldi. Son zamlardan sonra neredeyse satışlarımız durdu. Enflasyonda yaşanan artışlardan sonra motosiklet fiyatları da bayağı yükseldi. Esnafın da artık motosiklet alacak durumu kalmadı.” dedi.

“Şu anda motosikletlere rağbet yok”

Motosiklet fiyatlarının neredeyse yüzde 200 arttığına dikkat çeken Oğurlu, şöyle devam etti:

“Şu anda en düşük şarjlı motosikletin fiyatı 17 bin ila 20 bin lira arasında, benzinlilerde ise en düşük 17 bin ila 25 bin arasında değişiyor. Şu anda motosikletlere rağbet yok. Bu durumun bir an önce düzeltilmesini istiyoruz. Bunun için akaryakıt ve elektrik fiyatlarına yapılan zamlar geri çekilirse satışlarımız az da olsa olacaktır.”

Elektrik ve akaryakıttaki zamlar motosiklet satışlarını durma noktasına getirdi
Yusuf Kanat

“Akaryakıta yapılan zamların geri çekilmesini istiyoruz”

Kurye işi yapan Yusuf Kanat ise akaryakıta yapılan zamlardan sonra maliyetlerin üç kat arttığını ifade ederek yetkililerden akaryakıtta indirime gidilmesi talebinde bulundu.

Yetkilileri akaryakıt zamlarını geri çekmeye çağıran Kanat, “Kurye işinde çalışıyorum. Son zamanlarda akaryakıta yapılan zamlardan sonra zararına çalışmaya başladık. Akaryakıta yapılan zamların geri çekilmesini istiyoruz. Eskiden 100 liralık yakıt bana yaklaşık 2 hafta yeterken şu anda ise 100 liraya aldığım yakıt iki günde bitiyor. Bu kadar zam olmaması lazımdı. Birçok şeyde yapılan zamlar nedeniyle artık geçinemez hale geldik. Yetkililerden yaşanan bu artışlara el atmalarını ve indirim yapmalarını istiyoruz.” ifadelerini kullandı.(İLKHA)
 

Paylaş: