Hunharca katledilen Müslümanlar için gıyabi cenaze namazı kılındı

Elazığ’da HÜDA PAR ve bazı STK’ların desteğiyle dünyanın dört bir tarafında hunharca katledilen Müslümanlar için gıyabi cenaze namazı kılındı.

Hunharca katledilen Müslümanlar için gıyabi cenaze namazı kılındı

Elazığ’da Hür Dava Partisi (HÜDA PAR)  il teşkilatı ve bazı Sivil Toplum Kuruluşlarının desteğiyle dünyanın dört bir tarafında hunharca katledilen Müslümanlar için gıyabi cenaze namazı kılındı.

Cuma namazından sonra İzzet Paşa Camii avlusunda toplanan Elazığlılar, katledilen Müslümanlar için dua ettikten sonra gıyabi cenaze namazı için saf tuttu.

Konula ilgili açıklama yapan Molla Zeki Dinç dünyanın birçok yerinde Müslümanların hunharca katledildiğinin altını çizdi.

 

Zeki Dinç, “Bugün burada toplanmamızın gayesi: Suriye’de Halep’te Arakanda ve dünyanın her tarafında hunharca katledilen Müslümanların gıyabi cenaze namazını kılmak için toplandık. Kardeşlerimizi hatırladığımızı ve onlarla beraber olduğumuzu anımsatmak için toplandık. HÜDA-PAR’ın desteğiyle Elâzığ’da bulunan sivil toplum kuruluşları dernek ve halkın talepleri doğrultusunda bugün burada toplandık ve cenaze namazımızı kıldırdık.” dedi. 

Paylaş: