"Kudüs için Yola Çık" sloganıyla bisiklet turu düzenlendi

​HÜDA PAR Elazığ Gençlik Kolları Başkanlığı tarafından Kudüs’te yaşanılan gelişmelere dikkat çekmek için "Kudüs için Yola Çık" sloganıyla bisikletli eylem turu düzenlendi.

HÜDA PAR Elazığ Gençlik Kolları Başkanlığı Kudüs’te yaşanılan gelişmelere dikkat çekmek ve Siyonist işgalcilere tepki göstermek için "Kudüs için Yola Çık" sloganıyla bisikletli eylem turu düzenlendi.

Park 23 AVM önünde başlayan Ahmet Aytar Meydanında son bulan bisiklet turunun ardından HÜDA PAR Gençlik Kolları basın açıklaması yaptı. HÜDA PAR Elazığ İl Başkanı Yusuf Yüksel, Gençlik Kolları Başkanı Yasin Kavaklı ve çok sayıda parti üyesi bisiklet turuna katıldı. Açıklamayı HÜDA PAR Elazığ Gençlik Kolları Başkanı Yasin Kavaklı yaptı.

Yapılan açıklamada, Siyonist işgalcilerin zulmüne karşı İslam ümmetinin birlik içerisinde olması gerektiğine vurgu yapıldı. Kavaklı, “Dünya Müslümanları Siyonist emellere sahip Siyonist işgalcilerin bu tasarruflarına karşı çıkmazsa işgalci rejimin bundan cesaret alarak atacağı bir sonraki adım Mescid-i Aksa’dan Müslümanları tamamen atmak olacaktır. Bu nedenle Hür Gençlik olarak bu yaşanılanlara sessiz kalmama ve Mescid-i Aksa’ya duyarlılığı artırma bisiklet turu düzenleyerek dünya kamuoyunun da sessiz kalmaması çağrısında bulunuyoruz.” dedi.

Mescidi Aksa’nın Müslümanlar için önemine dikkat çeken Kavaklı, “Mescid-i Aksa mahşer ve menşer yeridir. Orası tekrardan dirileceğimiz, tekrardan yeşereceğimiz yer olacaktır. Müslümanlar Kudüs’ün etrafında birlik olup Kudüs’ü özgürlüğüne kavuştururlarsa işte o gün yeniden ümmet olabilecektir.  Eğer daha önce darüsselam olarak isimlendirilen Mescid-i Aksa ve çevresi bugün bir selam yurdu haline gelirse inanıyoruz ki dünyanın barışı görmesi bütün İslam beldelerinin barışla tanışması mümkün olacaktır. Bütün Müslümanların dikkatini şu noktaya çekmek istiyoruz Mescid-i Aksa’nın hâkimiyeti Müslümanların elinden çıktıktan sonra ümmet ruhunu iyiden iyiye kaybetti. Şu anda Mescid-i Aksa’da yaşananlar ise ümmet ruhunun kayboluşunun ispatıdır. Siyonist çete oradan sökülüp atılmadan hiç kimse felaha kavuşmayacaktır. Eğer biz Siyonist işgalcileri geri adım atmak zorunda bırakmazsak Siyonist çete adım adım ilerleyecektir. Mescid-i Aksa’ya yapılanlar bunun delilidir. Bizler cesaretimizi yitirdiğimiz, birlik ruhunu kaybettiğimiz ve onların bize karşı merhamete gelmesini beklediğimiz için onlar gittikçe gazaba geliyorlar. Siyonist çetenin korkması için karşılarına yeniden Selahaddinlerin dikilmesi gerekiyor. İnşallah o Selahaddinler yola çıkmıştır Kudüs’e varmaları çok uzun zaman almayacaktır” ifadelerini kullandı. (İLKHA) 

 



 

Paylaş: