"Şehadet Yasinlerin alınlarından okunuyor"

Yasin Börü ve arkadaşları için Adana’da düzenlenen anma etkinliğinde konuşan Mehmed Göktaş, "Bu yiğitlerin şehadetlerinden şüphe eden bir söz duymadım. Niye? Alınlarından okunuyor, ölümlerinden okunuyor, şehadet biçiminden okunuyor." dedi.

Diyarbakır'da 2014 yılında kurban eti dağıtırken 6-7 Ekim saldırılarında PKK/HDP'liler tarafından vahşice katledilen Yasin Börü, Hasan Gökgüz, Hüseyin Dakak, Riyad Güneş, Turan Yavaş ve Cumali Güneş ile tüm şehitler için Adana’da “Yasin ve Yarenlerini Anma” etkinliği düzenlendi.

Mustazaflar Cemiyeti Adana Şubesi'nin düzenlediği etkinlikte İslam şehitleri rahmetle yâd edilirken katliamcı çeteler ve katiller telin edildi.

Adana Ramazanoğlu Kültür Merkezi'nde 19.30’da başlayan etkinlik, Veysi Sonkaya Hoca’nın Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Özlem Ajans sanatçılarından Mehmet Ali Oğuz ve Bilal Dalkılıç’ın şehitlere atfen yazılmış eserleri seslendirmeleriyle devam etti.

Geceye konuşmacı olarak katılan Doğruhaber Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Mehmed Göktaş, şehitlik ve şehadet mertebelerinin yüceliğini anlattı.

“Şehadet arzu edilmesi gereken bir makam”

Konuşmasında Allah yolunda öldürülmenin bir kayıp olmadığını vurgulayan Göktaş, “Şehadeti anlatırken genelde kardeşlerimiz, Bakara Suresi’nden ayetler okuyorlar: 'Allah yolunda öldürülenlere ölü demeyin, onlar ölü değildir ama siz bilemezsiniz' ayeti kerimesi. Aslında şehitlerle ilgili bir başka ayet daha var, Ali İmran Suresi’nde onu da okumanızı tavsiye ediyorum. Buradaki ayet, sanki biraz daha bizi ve günümüzü anlatıyor. Yasinleri, Hasanları, Hüseyinleri, Riyadları anlatıyor. Allah’u Teâla bu ayette buyuruyor ki; 'Sakın Allah yolunda öldürülenleri ölü zannetmeyin! Bilakis onlar diridirler ve Rableri katında rızıklanmaktadırlar.' O ölü zannettiğiniz şehitler var ya Allah katında diridirler, rızıklanıyorlar ve bir de Rablerinin kendilerine verdiği öyle lütuflar, öyle ihsanlar vardır ki onunla mutludurlar.' Şehitler, Ali İmran Suresi’nde anlatıldığı üzere kendileri Rablerinden gelen ikram üzere mutlulukların zirvesini yaşıyorlar. Bir de bu şehitler asla bencil değiller ha! Hani biz de bu dünyada iyi insanlarsak güzel bir şeyler tatmışsak hemen sevdiklerimize 'Gel şundan bir tat.' deriz ya şehitler de kendilerinden sonra gelecek kardeşlerini 'Gelin, burada öyle nimetler var ki' diyerek davet ederler." diyerek şehadetin arzu edilmesi gereken bir makam olduğunu anlattı.

“Şehadet Yasinlerin alınlarından okunuyor”

Yasin ve arkadaşlarının şehadetine tüm Türkiye’nin şahit olduğunu vurgulayarak sözlerini sürdüren Göktaş, “Türkiye’de şu anda bu yiğitlerin şehadetlerinden şüphe eden bir söz duymadım. Niye? Alınlarından okunuyor, ölümlerinden okunuyor, şehadet biçiminden okunuyor. Herkes kalıbını basıyor ki vallahi bunlar şehit.” ifadeleri kullandı.

Bir Kurban Bayramı’nda fakirlere kurban eti dağıtırken şehit edilen Yasin ve arkadaşlarının tarih boyunca az rastlanabilecek bir şekilde vahşice katledildiğini belirten Göktaş, tüm Türkiye’nin bu şehadet olayına şahitlik ettiğini ve Müslümanlar tarafından rahmetle anıldıklarını söyledi.

Programın akışında, 6-7 Ekim saldırılarında PKK/HDP'lilerce vahşice katledilen şehitlerin fotoğraf ve mesajlarının yer aldığı sinevizyon gösterimi sırasında duygulu anlar yaşandığı görüldü. Etkinlik sırasında konferans salonuna sığmayan katılımcıların sık sık tekbir getirdiği gözlendi.

Etkinlik, Rehber TV programcılarından Mehmet Emin Gülsever’in şiir dinletisi ve yaptığı dua ile sona erdi. (İLKHA)

Paylaş: