"Hamasi nutukları bırakın olaylara ferasetle bakın"

HÜDA PAR İpekyolu İlçe Teşkilatı 2'nci Olağan Kongresi'ne katılan Genel Başkan Zekeriya Yapıcıoğlu, İslam coğrafyasının Suriye'den sonra ikinci bir fitne ortamına sürüklenmemesi uyarısında bulundu.

HÜDA PAR Van İpekyolu ilçe teşkilatı 2'nci olağan kongresi bugün Genel Başkan Zekeriya Yapıcıoğlu'nun katılımıyla yapıldı.

Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan kongrede eski ilçe başkanı Taner Takar'ın yeniden aday olmadığı ve tek listeyle gidilen seçimde Yavuz Oktuay İpekyolu İlçe Başkanlığına seçildi.

Kongrede bir konuşma yapan Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, İpekyolu İlçe Teşkilatı 2'nci olağan kongresinin hayırlara vesile olması temennisinde bulundu.

Ümmet coğrafyasında yaşanan kirli oyunlara dikkat çeken Yapıcıoğlu, Müslümanlara çağrıda bulunarak İslam coğrafyasında oynanan oyunlara karşı dikkatli olunması gerektiğini söyledi.

"Diyoruz ki; askeri seçeneklere başvurmayı bırakın, bunu dile getirmeniz bile büyük bir hatadır"

Irak Kürdistan Bölgesinde yapılan Referandum sonrası Türkiye Hükümetinin askeri seçeneklerin de masada olduğunu söylemesi hakkında konuşan Yapıcıoğlu, "Bakın bugün coğrafyamızın başka bir parçasını Suriye gibi karıştırmak, kardeşi kardeşe kırdırmak isteyen fitne odakları var. Zaten 1980'den itibaren ara ara bazı sükûnetlerden başka hep savaş içerisinde olmuş bir Irak var. 1980-88 Irak- İran savaşı 1991 Saddam Hüseyin'in Kuveyt'e girişi arkasından Amerikalı askerlerin gelip Irak'ı işgal etmesi ve 2003 yılı İkinci Körfez Savaşı. Amerika oraya girdiğinden beri bir milyondan fazla can kaybı, 100 binlerce dul milyonlarca yetim, heba olan bir nesil. Şimdi birileri yine Irak'ın Kürdistan bölgesindeki referandumdan dolayı askeri seçeneklerden bahsetmeye başladı. Biz bugün tekrar uyarıyoruz. Diyoruz ki; askeri seçeneklere başvurmayı bırakın, bunu dile getirmeniz bile büyük bir hatadır, yapmayın. Musul'u Kerkük'ü, 82'nci 83'üncü vilayet olarak plaka vereceklerini söyleyenler! Uyanın; milleti gaza getirmeyin."

"Ey ümmetin evlatları!"

Şu anda 'Biz Irak'ın toprak bütünlüğünden yanayız.' diyenlere seslenen Yapıcıoğlu, "Irak'ta konuşlanan Amerikan askerlerini oradan çıkarabiliyor musunuz?" diye sordu.

Yapıcıoğlu, "Oradaki bağımsızlık referandumuyla ümmetin parçalandığını söyleyenler! Ümmetin toprakları Hristiyanların postallarıyla ezildiğinde niçin gayrete gelmediniz? Ona niye sesiniz çıkmıyor? Biz şimdi yine uyarıyoruz. Ey ümmetin evlatları! Siz bir kalenin içerisinde sırt sırta vermiş ve kendileri muhkem bir kale haline gelmiş iken, düşman sizi kandırıyor kendini gizlemek için kardeşinizi size düşman olarak tanıtıyor. Siz yüzünüzü ve namlularınızı kardeşinize düşman diye çevirdiğinizde küffar gelip arkadan sizi bir metre mesafeden vuracak ve sizin haberiniz dahi olmayacak. Sonra cesedinizi kardeşinizin ayaklarının dibine atacak ve 'işte katil o' diyecek, geride kalanları da birbirine kırdıracak. Yapmayın. Bunu görmek için öyle stratejik derinlik kitaplarını yazmaya gerek yok. Müminin feraseti bunu görmek için yeterlidir." ifadelerini kullandı.

"Hamasi nutukları bırakın olaylara ferasetle bakın"

Son olarak yapılan yanlışlardan bir an önce dönülmesi gerektiğini ve olaylara feraset ile bakılması gerektiğini söyleyen Yapıcıoğlu, "Ey Hükümet! Hamasi nutukları bırakın olaylara ferasetle, basiretle bakın. Önünüzü ve kurulan tuzakları görün. Evet, ümmeti bölmeye çalışıyorlar ama ümmeti bu veya şu etnik gruptan, bu veya şu dili konuşan, şu veya bu bayrağın altında yaşayan, şu veya bu ülkenin pasaportu cebinde taşıyan diye aramıza 100 yıl önce çizdikleri sınırlara göre bölmeyin. Ümmeti siz sözlerinizle parçalarsanız, yarın uykuda olan ümmet ruhunun uyanması bile mümkün olmayabilir, onu öldürürsünüz. Biz kardeşçe Müslüman olmanın sorumluluğunu yerine getiriyoruz, yanlıştan dönün ve adil olun diyoruz." şeklinde konuştu.

Paylaş: