TSK: Son bir haftada 108 PKK’li öldürüldü

TSK tarafından yapılan operasyonlarda son bir hafta içerisinde 108 PKK’linin öldürüldüğü ve çok sayıda mühimmatının ele geçirildiği bildirildi.

TSK: Son bir haftada 108 PKK’li öldürüldü

Son bir haftada Mardin, Tunceli, Diyarbakır, Şırnak ile Irak’ın kuzeyinde TSK tarafından yapılan operasyonlarda 4’ü lider kadroda olmak üzere 108 PKK’linin öldürüldüğü belirtilirken, 10 askerin hayatını kaybettiği ve 29 askerin de yaralandığı ifade edildi.

TSK'dan yapılan açıklamada, " Geçtiğimiz süreç içerisinde (31 Mart - 06 Nisan 2018) PKK/KCK terör örgütünün barınma alanı ve yurt içine geçiş güzergâhı olarak kullandığı Mardin, Tunceli, Diyarbakır, Şırnak ile Irak’ın kuzeyinde yürütülen orta ve küçük çaplı operasyonlara aralıksız devam edilmiştir. 4’ü sözde lider kadroda olmak üzere yurt içinde 31 ve yurt dışında 77 olmak üzere toplam 108 terörist etkisiz hale getirilmiştir.” denildi.

Açıklamanın devamında, 28 adet piyade tüfeği, 5 adet makinalı tüfek, bir adet roketatar olmak üzere toplam 34 adet silahın ele geçirildiği, 59 adet el yapımı patlayıcının tespit edilerek imha edildiği belirtildi. Ayrıca PKK tarafından kullanılan 56 adet silah mevzi, sığınak, barınak, mağara ve deponun bulunarak kullanılamaz hale getirildiği kaydedildi.

Açıklamanın sonunda operasyonlar kapsamında 10 askerin hayatını kaybettiği, 29 askerin de yaralandığı bildirildi.  (İLKHA)

Etiketler:
Paylaş: