Engelliler Haftası dolayısıyla farkındalık yürüyüşü yapıldı

Engelliler Haftası dolayısıyla farkındalık yürüyüşü yapıldı

Engelliler Haftası dolayısıyla farkındalık yürüyüşü yapıldı

Elazığ’da Engelliler Haftası dolayısıyla farkındalık yürüyüşü yapıldı.

 

Elazığ Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen etkinlikte, engelli öğrenciler ve aileleri, ellerindeki pankartlarla Öğretmenevi önünden Ahmet Aytar meydanına kadar yürüdü.

Yürüyüş sonrası bir konuşma yapan Vali Yardımcısı Erkan Kaçmaz, çeşitli etkinliklerle bu haftayı kutlayacaklarını söyledi.

Kaçmaz, “Hepimiz, birer engelli adayı olabileceğimiz bir dünyada yaşıyoruz. Bunu unutmayarak engelli kardeşlerimizle empati kurmak çok önemlidir. Onların hayatlarını daha da kolaylaştırmak anlamında, topluma daha kolay adapte olma anlamında hepimize çok büyük görevler düşüyor.” dedi.

Elazığ'da 5 bin aileye evde bakım hizmeti verdiklerini belirten Kaçmaz, “Engelli kardeşlerimizin hayat standartlarını yükseltmek için destek oluyoruz. Maddi ve manevi anlamda tüm desteği sonuna kadar gerçekleştiriyoruz. Tüm engelli kardeşlerimizin toplum içerisinde hayatlarını sürdürebilme anlamında üzerimize düşen ne varsa sonuna kadar gerçekleştireceğiz.” şeklinde konuştu. (Emrullah Yıldız-İLKHA)

 

 

 

 

Paylaş: