PKK'ye eleman kazandırdığı iddia edilen kamu görevlilerine gözaltı

Elazığ'da PKK'ye elaman kazandırdığı iddia edilen, aralarında öğretmen ve kamu görevlilerinin de olduğu 11 şüpheli gözaltına alındı.

PKK'ye eleman kazandırdığı iddia edilen kamu görevlilerine gözaltı

Elazığ Valiliği tarafından yapılan açıklamada, kentte PKK'ye elaman kazandırdığı şüphesiyle aralarında öğretmen ve kamu görevlilerinin de olduğu 11 kişinin gözaltına alındığı belirtildi.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde polis, "PKK eleman kazandıran, propagandasını yapan ve örgütsel toplantılar" düzenleyen aralarında kamu görevlilerinin de bulunduğu şüphelilere yönelik çalışma başlatıldığı ifade edildi.

Açıklamada, yapılan çalışmanın ardından Elazığ merkez, Arıcak ve Karakoçan ilçelerinde tespit edilen 13 adrese sabah saatlerinde eş zamanlı operasyon düzenlendiği belirtilerek, 11 şüphelinin gözaltına alındığı kaydedildi.

Şüpheliler arasında öğretmen ve kamu görevlileri de var

Gözaltına alınanların arasında öğretmen ve kamu görevlilerinin de olduğu bilgisine yer verilen açıklamada, şüphelilerin sağlık kontrölünün ardından ifadeleri alınmak üzere emniyete götürüldüğü bildirildi.

Şüphelilerin evlerinde yapılan aramada 2 adet ruhsatsız av tüfeği ve dijital materyaller ele geçirildiği öğrenildi.

Operasyon kapsamında 2 şüphelinin de arandığı ifade edildi.



Kaynak: https://www.ilkha.com/haber/51295/pkkye-eleman-kazandirdigi-iddia-edilen-kamu-gorevlilerine-gozalti 

Paylaş: