Vali, Arıcak ve Alacakaya’da muhtarlarla buluştu

Elazığ Valisi Murat Zorluoğlu ilçe ziyaretleri programı kapsamında Arıcak ve Alacakaya ilçesinde mahalle ve köy muhtarlarıyla bir araya gelerek sorunlarını dinledi.

Vali, Arıcak ve Alacakaya’da muhtarlarla buluştu

Arıcak Kaymakamlığı toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıya Elazığ Valisi Murat Zorluoğlu, Arıcak Kaymakamı Mevlüt Şekerci, Arıcak Belediye Başkanı Ferit Yıldırım, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mehmet Sabuncu, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri ile Arıcak ilçesine bağlı köy ve mahalle muhtarları katıldı.

Toplantıda bir konuşma yapan Vali Murat Zorluoğlu konuşmasında şunları kaydetti, ‘‘Yapılanlar kadar yapılması gerekenler de var, bunları da tespit ediyoruz ve önümüzdeki süreçte Bakanlıkların bizlere sağladığı imkânlardan, gerek İl Özel İdaremiz kaynaklardan inşallah Arıcak ilçemiz, beldeleri ve köylerinde eksik kalan hizmetleri tamamlayacağız.

Arıcak’ın 11 tane köyünün herhalde 7-8 tanesinde bu sene çalışma yapıyoruz.

Hükümetimiz geçen seneye göre Köydes ödeneğini 3 kat artırdı. Arıcak’ta yaptığımız Köydes kapsamındaki işlerin 3 kat daha fazlasını bu sene yapıyoruz. Arıcak’ın 11 tane köyünün herhalde 7-8 tanesinde bu sene çalışma yapıyoruz. Bu adeta köylerimizin bu anlamda bir şantiyeye dönmesidir. Bundan büyük memnuniyet duyuyoruz. Bir kısım işler ihaleye girdi. Bir kısım işler projelendirildi ve ihale aşamasına getirildi.

Alacakaya’da yapılanlar, kapalı halı saha müjdesi

Alacakaya ilçe ziyaretinde ise bir konuşma yapan Zorluoğlu, “Alacakaya ilçemizde bir takım çalışmalar 2016 yılında yapılmıştı. 2017 yılında da 12.5 km 1. sınıf asfalt kaplama çalışmaları, 3 km 2. sınıf asfalt kaplama çalışması ve 15 bin metrekare de kilitli parke döşeme çalışması yapılacak. 4 tane içme suyu tesis geliştirme, drenaj çalışması ve diğer kanalizasyon çalışmalarıyla bu sene köylerimiz adeta bir şantiyeye dönüşecek. Bunun dışında özellikle Alacakaya – Maden yoluyla alakalı olarak Karayollarının bir çalışması olacaktır.

İlçe merkezinde mevcut kapalı halı sahanın ağır kış şartlarından dolayı hasar gördüğü ve kullanılamaz hale geldiğini gördük ve inşallah bir çalışma yapıp bunu bir an önce gençlerimizin ve çocuklarımızın hizmetine sunmak için gayret göstereceğiz.” Şeklinde açıklamada bulundu 

Paylaş: