Elazığlılar bayram temennilerini paylaştı

Elazığlılar Ramazan Bayramıyla ilgili duygu ve temennilerini paylaştı.

Elazığlılar bayram temennilerini paylaştı

On bir ayın sultanı Ramazan ayının son günlerini yaşayan Elazığlılar bayrama kavuşmanın sevincini paylaştı. Birçok vatandaş Ramazan bayramının İslam ülkelerinde akan kanın son bulmasını, ülkemizin huzur ve barış ortamına kavuşmasını, küs olan akrabaların barışıp bir araya gelmesini temenni etti.

Ramazan ayına veda etmenin üzüntüsünü yaşayan vatandaşlar bayrama kavuşmanın mutluluğunu da yaşadıklarını ifade etti. İLKHA’ya açıklamalarda bulunan Elazığ’daki sivil toplum kuruluşları temsilcileri, esnaflar, çocuklar, vatandaşlar bayramın hayırlara vesile olmasını dile getirdi.

Ramazan ayının bitişinin burukluğunu yaşarken öte taraftan Ramazan Bayramının sevincini ve heyecanını yaşadıklarını belirten HÜDA PAR Elazığ Gençlik Kolları Başkanı Yasin Kavaklı,  “Rabbimizden niyazımız Ramazan Bayramı’nın tüm İslam âlemine, ülkemize ve milletimize hayır ve bereket getirmesini temenni ediyoruz. İslam âlemini kuşatan zulmün son bulmasını barışın, huzurun, kardeşliğin akan kanın ve gözyaşının yerini almasın Allah’tan niyaz ediyorum.” dedi.

Bir Ramazan Bayramı’na daha kavuşmanın mutluluğunu ve sevincini yaşamakta olduklarını dile getiren Peygamber Sevdalıları Platformu Elazığ Koordinatörü Mehmet Zülfü Öztürk, “Rabbimize şükürler olsun ki bu Ramazan Bayramı’na bizleri eriştirdi. Bizlerin Rabbimizden niyazı şudur ki bu mübarek Ramazan Bayramı’nın tüm İslam âleminin kurtuluşuna vesile olmasıdır. Aralarında ki kin, nefret, öfke tohumlarının dağılıp vahdet, kardeşlik, muhabbet ve sevginin yerleşmesi ve Müslümanların arasına kin ve nefret tohumları eken zalimlerin düzenlerinin alt üst olmasını ve özlenen tüm dünya Müslümanlarının İslami adalete kavuşmasını yüce Rabbimizden niyaz ediyoruz.” ifadelerini kullandı. 

Ahmet Kaya ise Ramazan bayramının mutluluk ve huzur içerisinde geçmesini isteyerek Allah’ın Müslümanların yardımcısı olması temennisinde bulundu.

Sabri Özgül ise, “Ben istiyorum ki Müslüman âlemine her gün, her yıl olarak değil de bütün yıl olarak Müslümanların birlik ve beraberliğini sağlaması gerekir. Görüyoruz işte her gün insanlar ölüyor. Bunun için birlik beraberliğimizi sağlamamız lazım. Aramızda ırk, mezhep ayrımı olmaması lazım.” şeklinde konuştu.

Ramazan ayı ile birlikte çok güzel bir dostluk ayı geride kaldığını söyleyen Medine Okyay, şunları söyledi: Sofralarımız daha bereketliydi. Ramazan ayı bereketi, dostluğu, sevgiyi beraberinde getiriyor. Ama eski ramazanlar kalmadı eski bayramlar kalmadı. Şimdi çocuklarımla beraber bayram alışverişi yapacağız büyük bir mutluluk ailemizle bir arada olmamız. Büyüklerimizi ziyaret edeceğiz biz hala eski nesillerimizi unutmadık, çocuklarımıza da unutturmak istemiyoruz.”

Mehmet Kaya ise “ Bu sene Ramazan ayı çok şükür iyi geçti. Havalar güzel ve serindi Ramazan ayı boyunca. Bayramın inşallah İslam âlemine hayırlı olmasını diliyorum. Bütün insanların sükûnet ve huzurlu olmasını temenni ederim.” şeklinde konuştu.

Yusuf Emre Kavukoğlu şu ifadeleri kullandı: Bayram gelince insan büyüklerinin elini öpme bayramlarını tebrik etme ihtiyacı hissediyor. Ramazan sonrasında işlerimizi de kolayca yapabiliyoruz. Bayram küsleri barıştırmaktır. Hz. Peygamber 3 günden fazla küs kalmayı yasaklamıştır. Bayram huzurdur.”

Enes Sertkaya, en büyük temennilerinin barışın olması, savaşların bitmesi olduğunu belirterek Ülkenin ve İslam âlemi için barış ortamının olmasını dileyerek Ramazan bayramında aile bağlarının sıkı olduğunda bayram daha güzel olduğunu belirtti.

Ramazan bayramının tüm İslam coğrafyasına, İslam âlemine huzur getirmesi temennisinde bulunan Enes Singin, bayramın Filistin’de, Suriye’de yaşanılan savaşların bitmesine vesile olması temennisinde bulunarak hayırlı bir Ramazan Bayramı geçirilmesi dileğiyle bütün İslam âleminin Türkiye’nin Ramazan Bayramı’nı tebrik etti.

İsmail Celayirbu Ramazan Bayramı’nın tüm Müslümanlara öncelikle huzur getirmesini isteyerek “İnşallah tüm Müslümanlara hayırlı olur. Küsler barışır, zamanımız öyle bir zaman ki çocuklar bile anne babalarını sormaya gitmiyor inşallah bunların sonu olur.” diye konuştu.

Süleyman Özpolat, “İyi bir ramazan ayı geçirdik işlerimizde iyiydi önceki yıllara göre. Şu an huzurumuzda iyi Allaha şükür edelim. Ramazan ayının bitmemesini istiyoruz ama sayılı gün olduğu için çok çabuk bitiyor.” ifadelerini kullandı.

Muhammet Serdar Tunç, şunları söyledi: “Ramazan bayramı gelmeden evvel zaten bir coşku vardı her yerde Ramazan ayında camimizin doluşuyla, programlarla gönlümüz bayağı coştu. Gönlümüzün manevi duygularının zirvesine ulaştık. Ramazan ayı bitiyor bayrama erişiyoruz bir sevinç var ancak buruk bir sevinç çünkü Ramazan ayı bitiyor. Kadir gecesini idrak ettik dün gece. Ben bayramın İslam âlemine hayırlar getirmesini Allah’tan niyaz ediyorum.” 

İsmet Bal, “Herkes birbirinden uzaklaşmış kimse kimseye ne gidebiliyor ne gelebiliyor. Allah hayırlısını versin. Müslüman ülkeler birbirine destek olsunlar. Gâvurun oyununa gelmesinler onlar devamlı birbirlerini destekliyorlar. Ama Müslümanlar da birbirlerinin kanını akıtıyorlar.” uyarısında bulundu.

“Ramazan bayramının kardeşlik ve huzur içerisinde geçmesini temenni eden Mustafa Canpolat, “Allah’ın izniyle Ramazan orucumuzu da huzurlu bir şekilde tuttuk. Diğer Müslüman ülkelerinde bulunan kardeşlerimin de şimdiden bayramlarını kutluyorum. Allah onlara da huzur ve mutluluk içerisinde bayramı geçirmeyi nasip eylesin inşallah, ülkemize de huzur versin inşallah. Huzurumuzu bozmaya çalışanlarında inşallah oyunlarını Allah bozsun.” şeklinde konuştu.

11 yaşında olduğunu önceki sene 3 gün hariç bütün orucumu tuttuğunu, bu sene de bütün orucunu tuttuğunu dile getiren Oğuz Canpolat şu ifadeleri kullandı: “Orucumu tuttuğum için çok mutluyum biraz da kiloluydum bu sayede zayıfladım, çok sağlıklı oldum. Zaten orucumu da tuttuğum için hem ahirette hem burada faydası oldu. Oruç tutmak insanı sevindiriyor.” (İLKHA)

 



 

Paylaş: