Elazığ Valiliğine atanan Kaldırım göreve başladı

Valiler kararnamesi kapsamında Elazığ'a atanan Vali Çetin Oktay Kaldırım görevine başladı.

Elazığ Valiliğine atanan Kaldırım göreve başladı

21 Haziran Çarşamba günü Resmi Gazetede yayımlanan valiler kararnamesi kapsamında İçişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcılığı görevinden Elazığ Valiliğine atanan Çetin Oktay Kaldırım bugün görevine başladı.

Van Valiliğine atanan Murat Zorluoğlu’nun yerine İçişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Çetin Oktay Kaldırım getirildi. Dün öğleden sonra ailesiyle birlikte şehre gelen Kaldırım Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz ve Elazığ İl Emniyet Müdürü Doğan Cangül tarafından havaalanında karşılandı.

Çetin Oktay Kaldırım kimdir?

4 Ocak 1974 yılında Bayburt’ta dünyaya gelen Kaldırım ilk ve orta öğrenimini Bayburt, lise öğrenimini Erzurum’da tamamladı. 1988 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi bölümünden mezun oldu.

1988 yılında Gümrük Müsteşarlığında Ekonomik İşbirliği Teşkilatı alanında uzman yardımcısı olarak görev yaptı. Daha sonra 10 yıl süreyle çeşitli ilçelerde Kaymakamlık ve Vali Yardımcılığı görevini yürüttü.

2010 yılından bu yana ise (Artvin, Trabzon, Rize, Ordu, Giresun, Gümüşhane) illerini kapsayan Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansında Genel Sekreter olarak görev yaptı.

Evli ve 3 çocuk babası olan Kaldırım, İçişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcılığı görevinden Elazığ Valiliğine atandı. ( İLKHA) 

 



 

Paylaş: