Elazığ Merkezli Uyuşturucu Operasyonu

Elazığ Merkezli Malatya, Diyarbakır ve Bingöl`e sıçrayarak 21 kişi daha gözaltına alınmıştır.

Elazığ Merkezli Uyuşturucu Operasyonu

Elazığ`da 6 aylık zaman içerisinde 19 ara yakalamadan toplam 39 kişi gözaltına alınmış bunların 12`si tutuklanarak cezaevine gönderilmiştir. Bu Operasyonlar genişletilip Elazığ Merkezli  Malatya, Diyarbakır ve Bingöl`e sıçrayarak 21 kişi daha gözaltına alınmıştır.

Elazığ Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde Elazığ İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünce  Elazığ  genelinde Uyuşturucu madde satışı yapan, piyasaya uyuşturucu madde süren şahıslara yönelik olarak yaklaşık 6 aylık süre zarfında yürütülen planlı ve projeli operasyon kapsamında “Uyuşturucu Madde Ticareti Yapmak” suçu şüphesi ile 19 ara yakalamada 1039 gr toz esrar, 626 gr kubar esrar, 134 adet ecstasy hap, 337 gr metamfetamin ve bu maddenin içiminde kullanılan 2 adet cam tüp ile uyuşturucu satışında kullanılan 2 adet hassas terazi ele geçirilmiştir. Toplam 39 şüpheli şahıs hakkında yapılan yasal işlemler sonucunda 12 şahıs mahkemece tutuklanmıştır. 

Yapılan bu çalışmalar neticesinde, konu ile ilgili olarak torbacı olarak tabir edilen uyuşturucu satıcılarının belirlenen adreslerine 16.01.2018 tarihinde Elazığ merkezli aralarında Malatya, Diyarbakır ve Bingöl illerinin de bulunduğu toplam 4 ilde gerçekleştirilen eş zamanlı operasyonda toplam 21 şahıs yakalanarak gözaltına alınmıştır.  Şahısların ikametlerinde yapılan aramalarda 200 gr kubar esrar maddesi, 1 gr esrar tohumu ile metamfetamin içiminde kullanılan 1 adet cam tüp ele geçirildiğini bildiren Elazığ İl Emniyet Müdürlüğü şahıslar hakkında adli işlemlere başlanıldığını belirtti.

Paylaş: