Fırat Üniversitesinden Başhekim saldırısına ilişkin açıklama

Fırat Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Muhammed Said Berilgen’e yönelik gerçekleştirilen saldırıya ilişkin üniversite yönetimi tarafından açıklama yapıldı.

Fırat Üniversitesinden Başhekim saldırısına ilişkin açıklama

Fırat Üniversitesi Eğitim Araştırma Hastanesi Başhekimi Muhammet Sait Berilgen bugün odasında uğradığı silahlı saldırı sonrası ağır yaralandı. Olayın ardından ameliyata alınan Berilgen’in durumunun hala kritik olduğu bildirildi.

Olayla ilgili Fırat Üniversitesi tarafından yapılan yazılı açıklamada, “ 24 Mayıs 2017 tarihinde saat 11.45 civarında Fırat Üniversitesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Muhammed Said Berilgen, hastanedeki makam odasına görüşme bahanesi ile giren bir firma sahibi tarafından önce sözlü, arkasından da silahlı saldırıya uğramıştır. 3 kurşun ile ağır yaralanan Başhekim Berilgen, acilen ameliyata alınmıştır.

Kimliği tespit edilen saldırgan şahıs, olay akabinde kafasına silahı dayayarak intihar girişiminde bulunmuş, fakat ağır yaralı olarak tedavi altına alınmıştır.

Olayla ilgili geniş çaplı adli ve idari soruşturma başlatılmış ve sürdürülmektedir.” denildi.
Başhekim Berilgen’in tedavisi aynı hastanede devam ederken, intihara teşebbüs eden S.G. ambulansla Eğitim ve Araştırma Hastanesine nakledildi. (İLKHA)

 



 

Paylaş: