Halep'te sivil konvoya ateş açıldı

Ateşkes sağlanmasının ardından Halep'ten tahliye edilmeye başlayan sivillerin konvoyuna ateş açıldı. Saldırıda ilk bilgilere göre bir kişi öldü, 3 kişi yaralandı.

Halep'te sivil konvoya ateş açıldı

Suriye'nin Halep kentinde ikinci kez varılan ateşkesin ardından sivillerin tahliyesi başladı. Konvoylar halinde tahliye edilmeye başlanan sivillerin konvoyuna ateş açıldığı bildirildi.

Tahliye edildikten sonra televizyonların canlı yayınlarına bağlanan bazı siviller konvoylarına ateş açıldığını söyledi. Kendileri dışındaki konvoylara da ateş açıldığını belirten siviller, kendi konvoylarına ölü ve yaralı olmadığını ancak arkada olan konvoylardan yaralı olup olmadığını bilmediklerini belirtti. Ancak bazı kaynaklar sivil konvoya saldırıda en az bir kişinin öldüğünü 3 kişinin yaralandığını bildirdi.

Halep'ten tahliye edilen sivillerin Halep yakınlarında yapılacak ilk yardımın ardından İdlib'e götürülmesi bekleniyor.

Türkiye'nin girişimleriyle Rusya ve İran'la varılan uzlaşma sonucu sivillerin tahliyesi amacıyla gece saatlerinde ikinci kez ateşkes kararı alınmıştı. Hizbullah yayın organlarında da ateşkes kararı doğrulanmıştı.

Öte yandan Türkiye'nin girişimleri sonucu önceki gün varılan anlaşma rejim güçlerinin saldırısı nedeniyle daha başlamadan sona ermişti. (İLKHA)

Etiketler:
Paylaş: